Партия Нова Австрия (НЕОС), която има 15 места в долната

...
Партия Нова Австрия (НЕОС), която има 15 места в долната
Коментари Харесай

Австрийска парламентарна партия иска Румъния и България в Шенген

Партия " Нова Австрия " (НЕОС), която има 15 места в долната камара на австрийския парламент, поддържа присъединението на Румъния и България към Шенген. Председателката на НЕОС Беате Майнл-Райзингер изиска от австрийското държавно управление да отдръпна решението, с което се опълчва на разширението на Шенген с двете страни, съобщи румънската организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
За тази позиция на австрийската партия НЕОС заяви румънската " Съюз за избавление на Румъния ". Двете обединения са членове на групата " Обнови Европа " в Европейския парламент, разяснява Аджерпрес.

Председателката на НЕОС е показала, че с решението срещу разширение на Шенген с Румъния и България Австрийската национална партия слага в заплаха самата същина на европейския план - свободата.

" Австрия сама лимитира свободите на жителите на Европейски Съюз. Федералното държавно управление би трябвало да прегледа доста деликатно кои са нашите съдружници. Формирането на ос Нехамер - Орбан - Вучич и отчуждаването на Румъния, България и останалите страни от Европейски Съюз, не е в полза на Австрия ", е декларирала лидерката на НЕОС Беате Майнл-Райзингер, представена от Аджерпрес.

Евродепутатката от НЕОС Клаудия Гамон е показала, че Румъния и България извършват критериите за присъединение към Шенген още от 2011 година " Присъединяването на дадена страна към Шенгенското пространство не зависи от наредбите и настоящото положение на Австрийската национална партия, а от някои строго механически критерии. Време е да се постави завършек на неприемането им (на Румъния и България - бел. прев.) в Шенген ", е декларирала Клаудия Гамон.

Темата за присъединение на Хърватия, България и Румъния към Шенген провокира огромно неспокойствие в австрийската политика, означи в обзорен материал австрийското радио и телевизия (ОРФ) още в края на предишния месец.

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще разиска и гласоподава в четвъртък, 8 декември, две оферти за разширение на Шенгенското пространство. Първото предложение е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия, демонстрира дневният ред на съвещанието. Решението се взема с единогласие.

Австрия държи на блокирането на Румъния и България, разгласи през вчерашния ден в изявление за австрийското радио министърът на вътрешните работи Герхард Карнер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР