Партия МИР остава категорично на позиции в подкрепа за машинно

...
Партия МИР остава категорично на позиции в подкрепа за машинно
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Връщането на хартиената бюлетина – крачка назад

Партия МИР остава изрично на позиции в поддръжка за машинно гласоподаване . Тази позиция изрази пред водачът на групировката Симеон Славчев. Той напомни, че партията му се е борила за въвеждане на машинното гласоподаване. Направихме митинг пред Министерски съвет и на база на това беше вкарано машинното гласоподаване, посочи Славчев. Той е уверен, че машинното гласоподаване е крачка напред към провеждането на почтени избори в България. Връщането на хартиените бюлетини или смесеното гласоподаване би било крачка обратно, счита още Славчев.

По думите му в този момент Народното събрание има доста по-важни задания, в сравнение с да се занимава с връщането на хартиените бюлетини. Трябва наложително да се признае машинният протокол, сподели водачът на МИР. Преписването на машинния протокол води до неточности, съгласно Славчев. Според него машинният избор не е причина за отлива на гласоподавателите от изборния развой. Това е опрощение, по-скоро политическите партии и политиците в последните 32 години направиха по този начин, че със своите дейности и бездействия отблъснаха хората от изборния развой, счита Симеон Славчев. Той напомни, че има образование за гласоподавателите по какъв начин да гласоподават с машините.
 В надцакване с процедури поради хартиената бюлетина Народно събрание не одобри нито една точка
В надцакване с процедури поради хартиената бюлетина Народно събрание не одобри нито една точка

Депутатите започнаха с час разногласия по дневния ред

Припомняме, че ГЕРБ/СДС оспорват напълно машинното гласоподаване още от предишния парламент, а в този се включи и за връщане на хартиените бюлетини, защото оправда изборния си провал точно с нерешителност на своите гласоподаватели от машините. Още преди изборите от Българска социалистическа партия нападнаха решението и.

През 2021 година " ИТН ", " Демократична България " и ИБГНИ взаимно съумяха да прокарат, в това число и в чужбина. Хартиеното гласоподаване остана единствено в дребните изборни секции и при неработещи машини.

За връщането на хартиените бюлетини ГЕРБ има поддръжката и на Движение за права и свободи, и на " Възраждане " в този парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР