Партия ГЕРБ понесе тежък удар, обяви лидерът ѝ Бойко Борисов

...
Партия ГЕРБ понесе тежък удар, обяви лидерът ѝ Бойко Борисов
Коментари Харесай

След оставката на Цветанов: Даниела Дариткова застава начело на ПГ на ГЕРБ

Партия ГЕРБ понесе тежък удар, разгласи водачът ѝ Бойко Борисов във връзка отдръпването на Цветан Цветанов от Народното събрание.

Тази заран Цветанов подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Новият водач на парламентарната група на ГЕРБ е Даниела Дариткова. Борисов няколко пъти акцентира, че абсурдът с жилищата е направил неприятно усещане и е отвратил хората.

Снимка: Ладислав Цветков

Премиерът разгласи, че обстановката не наподобява добре, само че по-тежки наказания не може да си показа. „ Ние в ГЕРБ понесохме извънредно тежък удар. Ако мислите, че на партията и на групата ни е хубаво или това е малко....само да слушаме за този гейт, където се видя, че и кумове, и сватове, и какво ли не към този момент в него... отвратихме народа”, сподели Борисов.
Борисов: Новият началник на ПГ на ГЕРБ е Даниела Дариткова Премиерът Бойко Борисов съобщи, че Цветан Цветанов остава в ГЕРБ, тъй като „ структурите го желаят ”
Той акцентира, че има доверие на Цветанов, само че не даде отговор от кое място идва офанзивата. Премиерът и водач на ГЕРБ заяви, че на мястото на Цветанов сяда доктор Даниела Дариткова.

„ Колегите ми подариха едни маратонки и споделиха, че сега със свободата, която имам, е добре да продължа да тичам в този дълъг политически маратон”, сподели Цветанов. „ Никога няма да мога да бъде Цветанов в парламентарната група”, призна пък Дариткова.

Снимка: БГНЕС

Партньорите на ГЕРБ от „ Обединени патриоти” одобриха промяната без напрежение.
Дариткова: Ще диря консенсус и стабилно парламентарно болшинство Няма да има смяна в държанието на депутатите от ГЕРБ, означи тя
„ Предвиждах такива разбърквания и не виждам нищо трагично в това”, съобщи водачът на „ Атака” Волен Сидеров.

„ Бих поискал всичко най-хубаво на госпожа Дариткова, цветя и рози по пътя ѝ прашен, и карамфили за нашата любов”, сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Другите партии оповестиха, че не виждат проблем – нито в отдръпването на Цветанов, нито в избирането на Дариткова.

„ Това е въпрос на персонална воля, в случай че господин Цветанов е подал оставка, ние сме либерали”, акцентира водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Скандалите, в които е забъркан Цветан Цветанов през годините Той подаде оставка през днешния ден след сагата с евтините парцели на властта
„ Г-жа Дариткова е от най-старите и високопоставени фрагменти в ГЕРБ, това си е техен политически избор и ние няма за какво да го коментираме”, означи ръководителят на „ Воля” Веселин Марешки.

А Българска социалистическа партия оповестиха, че оставката на Цветанов е официална и е политически фалш, а Дариткова е негов правилен човек.

„ Ние от Българска социалистическа партия настояваме този циничен кръг да завърши. Искаме предварителни избори”, съобщи Крум Зарков от левицата. Затова на следващия ден Българска социалистическа партия още веднъж няма да влезе в залата за гласуването на рокадата в ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР