Партия ГЕРБ е победителят на отминалите местни избори, но бележи

...
Партия ГЕРБ е победителят на отминалите местни избори, но бележи
Коментари Харесай

Цветанов: Отрицателният вот е силна аларма, която трябва да свири в ГЕРБ

Партия ГЕРБ е спечелилият на отминалите локални избори, само че бележи мощно оттегляне, за което свидетелства негативният избор.

Това е равносметката на някогашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в изявление за бТВ.

" ГЕРБ е печелившият в тези избори, само че със съществено оттегляне от регионалните центрове. Шест от тях са изгубени. Българска социалистическа партия има приръст и той е реалност, а Движение за права и свободи бяха най-организираната партия в смесените региони ", сподели Цветанов, който преди изборите предвижда, че Движение за права и свободи ще е най-големият печеливш от отстъплението на ГЕРБ в смесените региони.

По думите на някогашния втори отстъплението в столицата е с 80 000 гласа. " На втория тур Мая Манолова съумя да увеличи своя електорален дял с 67 000 гласа, а Фандъкова – с към 47 000 гласа. Не можеш да се сърдиш на тези хора, които не че харесват Манолова. Това е доста мощна тревога, която би трябвало да свири в ГЕРБ, тъй като това е негативен избор ", съобщи Цветанов.

По негови сметки на национално равнище ГЕРБ е имала 895 000 гласа за общински листи през 2015 година, до момента в който в този момент те са намалели на 803 000 гласа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР