Партия Български гласъ“ категорично настоява за пълна забрана за промяна

...
Партия Български гласъ“ категорично настоява за пълна забрана за промяна
Коментари Харесай

Български гласъ е за съхраняване на плодородните земи

Партия „ Български гласъ “ изрично упорства за цялостна възбрана за смяна на статута на плодородните аграрни земи и гори за построяването върху тях на фотоволтаични и вятърни централи. Това разгласи ръководителят на партията Тихомир Василев. Формацията упорства за промени в Закона за запазване на земеделските земи, като се позволява построяването на фотоволтаични и вятърни паркове в терени от осма до десета категория.  

 „ Не би трябвало да позволяваме нашите земи и гори да се трансфорат в строителни площадки и да понижават площите за развъждане на зърно, зеленчуци и плодове. Земеделската земя и горите са благосъстоянието на България и би трябвало да ги пазим за нашите деца и бъдещите генерации “, разяснява Василев.  

Отдавна е ясно, че земеделските земи са най-подходящи и за разполагане на фотоволтаични съоръжения, тъй като те най-често са отмерено огрети от слънцето. Апетитите към тях от страна на вложители в доходоносни фотоволтаични плантации са огромни, а доста притежатели на аграрни земи са изкушени да ги отдадат чартърен за такива планове против по-големи приходи, в сравнение с би им донесло земеделието.   

Според Василев се следи взрив в построяването на фотоволтаични централи в страната, като изникват на всевъзможни терени и в средата на плодородни почви и гори. „ Не сме срещу възобновимата сила, само че би трябвало да има по-строг държавен и цивилен надзор върху терените за построяването на централите “, добави Василев.   
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР