Партия „България без цензура” е представлявала опит на собственика на

...
Партия „България без цензура” е представлявала опит на собственика на
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев: Пеевски рекетираше баща ми

Партия „ България без цензура” е представлявала опит на притежателя на КТБ Цветан Василев да сътвори опция на ГЕРБ и да се освободи от натиска на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това съобщи дъщерята на банкера Радосвета Василева в просторно онлайн изявление за релативно едва известния YouTube канал „ Най-добрите”.

„ Баща ми е търсил разнообразни решение, беше извънредно отчаян от ръководството на ГЕРБ, в един миг и господин Пеевски стартира да го рекетира. Можете да видите най-ясно каква е била задачата на ББЦ като погледнете изявленията на господин Бареков през април и май 2014 година – двете партиите, против които най-вече приказва, са ГЕРБ и ДПС”, акцентира тя.

По думите ѝ Цветан Василев е подкрепил плана „ най-много с идеи”, а финансирането пристигнало с „ един бонус на господин Бареков от ТВ7, за който татко ми е съдействал”. В обвинителния акт по делото за банкрута на КТБ банката е свързвана с ББЦ, като в резюмето за медиите бяха посочени съответни траншове към водача ѝ.

„ За господин Пеевски не бих споделила, че връзките им са били другарски, в никакъв случай не е бил в приятелския кръг на татко ми – другар е човек, с който прекарваш свободното си време, споделяш някакви неща. Баща ми е бизнесмен, той е видял в Пеевски човек с хрумвания, с бизнес проекти”, твърди Василева, която напомни изказванието на татко си, че офанзивите против КТБ са се засилили, откакто неуспелият ръководител на ДАНС не е получил безплатно скъпи активи на банката.

„ Първите по-сериозни офанзиви против КТБ пристигнаха през 2009-2010 година Баща ми през тези години си мислеше, че по-лошо от ръководството на премиера Борисов няма по какъв начин да бъде. Тогава имаше непрекъснати закани, закани и доста забавна игра с доноси. Изкова се една теза (…) това е въпросната мантра за държавните пари в КТБ. В КТБ в никакъв случай не е имало държавни пари – не се прави простата разлика сред пари от бюджета и пари на сдружения с държавно присъединяване. Интересен въпрос е къде са парите от бюджета, в какви банки. Парите на сдруженията с държавно присъединяване са били привлечени след конкурси”, разяснява Радосвета Василева.

Тя уточни, че в този интервал по изявления на „ Капитал” и „ Дневник” е бил формиран сигнал в Европейска комисия против КТБ и последвалата инспекция е завършила без открити нарушавания. Дъщерята на банкера твърди, че татко й е бил постоянно упрекван за „ неща, които е изцяло некадърен да извърши”, като дава образец със сигнал до Атлантическия съвет на Съединени американски щати, че татко й възнамерява убийството на предприемача и съиздател на „ Капитал” и „ Дневник” Иво Прокопиев.

В същото време обаче тя твърди, че виенската полиция е разкрила „ забавни неща” по подаден от фамилията сигнал за планувано нападение против Цветан Василев. В изявлението има и съществени рецензии към работата на прокуратурата, чийто клиент е и самата Василева, съгласно нея - поради опитите да покаже истината за краха на банката.

И, въпреки всичко, кой има интерес от сриването на КТБ? „ За мен ползата е най-много стопански, в случай че гледаме от позиция на доктрина на конспирацията, може да намерим и политически интерес. Никой от политиците няма интерес от мощен народен капитал – той не може да бъде зависещ лесно”.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР