Партиите в управляващата коалиция на Нидерландия не успяха да постигнат

...
Партиите в управляващата коалиция на Нидерландия не успяха да постигнат
Коментари Харесай

Правителството на Марк Рюте падна заради имиграционната политика

Партиите в ръководещата коалиция на Нидерландия не съумяха да реализират съглашение по отношение на ограниченията за понижаване на потока от търсещи леговище. Това значи, че четвъртият кабинет на министрите, ръководен от министър-председателя Марк Рюте, подава оставка, заяви Холандската радио- и телевизионна корпорация в петък, базирайки се на свои източници, съобщи ТАСС.

Според канала множеството министри са се срещнали през днешния ден, с цел да обсъдят последното компромисно предложение на държавния секретар Ерик ван дер Бург по отношение на по този начин наречения стоп бутон. Инициативата планува, в случай че възникне сериозна обстановка в приема на бежанците, както предходната година, когато хората бяха принудени да спят навън, държавното управление краткотрайно да ограничи правата за събиране на фамилията на търсещите леговище, бягащи от войната. Това предложение обаче не откри задоволителна поддръжка измежду другите партии.

През миналата седмица държавното управление организира няколко съвещания за опцията за понижаване на търсещите леговище. От изключително значение този въпрос е за Народната партия за независимост и народна власт (НПСД), ръководена от Рюте. Едно от предизборните му обещания беше да създаде оферти за понижаване на бежанския поток, отбелязва ТАСС.

Според осведомени източници, НПСД в началото предложила месечна квота от 200 членове на фамилията за бежанци, бягащи от войната, и двугодишен интервал на изчакване. В последна сметка тези претенции бяха смекчени, само че даже компромисният вид не устройваше партията на Християнския съюз.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР