Партиите в управлението се събират на Коалиционен съвет утре, за

...
Партиите в управлението се събират на Коалиционен съвет утре, за
Коментари Харесай

Коалицията се събира на съвет в неделя- темите са помощта за Украйна и газовата криза

Партиите в ръководството се събират на Коалиционен съвет на следващия ден, с цел да обсъдят по какъв начин България да продължи помощта си за Украйна, осведомят от БНР. Ще се разискват и тематики, свързани с енергийната сигурност на страната след прекъсването на доставките от съветския " Газпром ".

Пореден опит за реализиране на единодушие за помощта към Украйна ще бъде изработен на следващия ден на Коалиционен съвет, заяви за БНР депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов. Той беше част от българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, която в четвъртък посети Киев.

" Основната тематика ще бъде трасиране в обобщение на това, което се случи, и това, което видяхме в Украйна, с цел да може тези, които решиха, че няма да изпращат хора с нас в делегацията и които останаха в България, да чуят какво ще им разкажем и да се надяваме, че ще излезем с обща позиция, тъй като в действителност това, което видях с очите си е ужасно ".

Балабанов се надява на база на получената информация Българска социалистическа партия да промени досегашната си позиция.

В диалози с президента Володимир Зеленски е станало ясно, че Украйна не упорства само за военна помощ.

" Той не помоли за оръжие - т.е., благодаря ви, че дойдохте, както бяха спекулации - в този момент какво оръжие ще ни пратите. Той помоли за поддръжка по принцип. Тази поддръжка се показва и в филантропичен и в честен и в нравствен проект. "

Нужно е малко време, с цел да се осъществят различните доставки на газ.

" Ще има различни разновидности, въпросът е, че ни би трябвало малко време в идния месец. Да, може да варират цените в идните месец или два, само че би трябвало да го отстоим философски, тъй като пък след това с дейностите, които подхващаме, би трябвало да ви уверя, че даже може и да се намали цената на газа, тъй като въпреки всичко имаме разновидности ", сподели Балабанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР