Партиите в 49-ия парламент трябва да решат два най-важни въпроса

...
Партиите в 49-ия парламент трябва да решат два най-важни въпроса
Коментари Харесай

Янев: Партиите в 49-ия парламент трябва да сформират кабинет и да приемат бюджета

Партиите в 49-ия парламент би трябвало да решат два най-важни въпроса – да образуват постоянен кабинет и да одобряват бюджет, сподели на конференция пред медиите ръководителят на " Български напредък (БВ) Стефан Янев в коментар на следизборната обстановка и резултатите на партията.

От политическата мощ дефинират резултатите си от вота като положителни, тъй като вземат участие за пръв път като партия и са получили близо 80 хиляди гласа в поддръжка. Отчитат обаче и отлив на гласоподаватели, което съгласно тях е поради непопулярните решения в предишното Народно заседание (НС), едно от които е поддръжката за Украйна.

Оттук нататък си задаваме въпросите по какъв начин партиите в 49-ото Народно събрание ще решат най-важните проблеми за страната, разяснява Янев.  Най-важните задания, съгласно него, са да бъде образувано държавно управление, което стабилно да взема решение проблемите на жителите и бизнеса. Второ – да се откри верният баланс от позиция  на фискалната политика и да се одобри бюджет. Това е отговорност на партиите, които влизат в новия парламент, БВ ще бъде коректив, въпреки и отвън него, уточни ръководителят на партията..

Според Стефан Янев диалогът и решенията няма да бъдат по никакъв начин лесни – дали и по какъв начин ще бъде основан кабинет, дали ще е резистентен, следва да стане ясно през околните седмици. 

Нашият жанр в 48-ото Народно събрание беше на търсене на взаимни отстъпки. Този вид държание го виждаме към този момент и при други партии, тонът към този момент е  по-смирен, разяснява водачът на " Български напредък “ опцията за постоянно държавно управление. Оптимист съм от позиция на цялостното говорене, скептицизмът го оставям на чисто частните партийни сметки, уточни той.

Виолета Комитова не изключи опцията тя да бъде претендент на БВ за кмет на София на локалните избори през октомври. Имам сериозна гражданска поддръжка, само че това ще бъде групово решение, акцентира тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР