Партиите ще имат срок от 14 дни да предложат нов

...
Партиите ще имат срок от 14 дни да предложат нов
Коментари Харесай

До 2 седмици партиите с предложения за нов шеф на КПКОНПИ

Партиите ще имат период от 14 дни да предложат нов началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Това е записано в разпоредбите за избор на ръководител на комисията, които депутатите одобриха през днешния ден. Окончателният текст мина със 136 гласа " за " и 36 " срещу ".

От опозицията, ГЕРБ и Движение за права и свободи, пробваха да вкарат условия, които изключваха кандидатурата на Бойко Рашков като началник на КПКОНПИ, само че партиите от ръководещата коалиция ги отхвърлиха. Така претендентът за началник може да е над 65 година, както и да има принадлежност към Държавна сигурност.

Дебатите за разпоредбите, по които ще се избира шефът на КПКОНПИ, продължиха над 3 часа.

Учуден съм, че новата политическа партия застава пред нас с правила, които предопределят избора и още повече, че това е залог дали ще има ръководство или не. Залог е това дали началник на комисията ще бъде господин Рашков. Защо избрахте него? Имате блестящи адвокати - ето, госпожа Лена Бориславова. Да, тя към момента не може да бъде началник на комисията, само че е добър избор, разяснява Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Трябваше дружно тук да се обединим към една кандидатура. Абстрахирайте се от своята партийна принадлежност. Не го направихте, очевидно има друго схващане за обстановката, разяснява председателстващият съвещанието Мирослав Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР