Партиите са почти готови с водачите на партийните си листи

...
Партиите са почти готови с водачите на партийните си листи
Коментари Харесай

Какви лидерски сблъсъци очертават предизборните листи

Партиите са съвсем подготвени с водачите на партийните си листи два дни преди да изтече крайният период за регистрацията им в ЦИК. И на тези избори се обрисуват лидерски конфликти.

Най-интересна ще е лидерската борба в 25 многомандатен изборен регион  в София, където един против друг ще се изправят водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, Христо Петров-Хазарта - от ПП-ДБ и Костадин Костадинов от " Възраждане ".

Битка ще има и в 23-и район в София. От ГЕРБ залагат на водача на  СДС - Румен Христов. Срещу него ще е Кирил Петков от ПП-ДБ.  От същата коалиция, в този регион ще се яви и изключеният от БСП Явор Божанков, но не е ясно кой поред ще бъде той.

В 24 район  също се обрисува забавен конфликт. Христо Иванов от ПП-ДБ се изправя против лидера на листата на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Битката ще е оспорвана, тъй като Лена Бориславова ще нападна от втора позиция. В този регион са още Георги Свиленски от Българска социалистическа партия и водачът на Български напредък Стефан Янев.

Асен Василев ще бъде лидер на листата на новата групировка в Хасково. Там той се изправя против Делян Добрев.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадаиь ще води листата на партията в Кърджали. Срещу него сили ще премери Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС . Очаква се лидер на ПП-ДБ за Кърджали да е Никола Минчев.

В Благоевград водачът на Има Такъв Народ Станислав Трифонов , който ще води листа и в Стара Загора се изправя против Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия . ГЕРБ са заложили на Росен Желязков, а Движение за права и свободи на Делян Пеевски , който е лидер на листа и в Пазарджик.

В Пловдив-град сили ще премерят Бойко Борисов, Никола Минчев, Стефан Янев и Кристиян Вигенин. А Станислав Балабанов от ИТН и Вежди Рашидов от ГЕРБ ще се борят за лидерското място в Пловдив-област.

Партиите и обединенията имат период до края на февруари да записват листите си.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР