Партиите от управляващата коалиция се събраха на коалиционен съвет. Партньорите

...
Партиите от управляващата коалиция се събраха на коалиционен съвет. Партньорите
Коментари Харесай

Четворната коалиция заседава по предложението за изпращането на военнотехническа помощ на Украйна

Партиите от ръководещата коалиция се събраха на съдружен съвет. Партньорите ще обсъдят предлагането на " Демократична България " за изпращане на военнотехническа помощ в Украйна. 

" Войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи, свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим на Кремъл. Като член на Европейски Съюз и НАТО и с оглед на съдружниците, които дадоха забележителна военна помощ на Украйна, като отчитаме отбранителните дейности на Украйна е изцяло законно право и съгласно Устава на Организация на обединените нации - помощта на нападнатия не е поддръжка за войната, а поддръжка за мира ", съобщи съпредседателят на обединението ген. Атанас Атанасов в декларация пред депутатите в Народното събрание преди няколко дни.

От ГЕРБ-СДС също упорстват на държавното управление да се даде мандат за военнотехническа помощ на Украйна.

" Ние бяхме тези, които извихме ръцете на държавното управление, с цел да ги накараме да признаят, че има война в Украйна. Решенията липсват в това ръководство, има разбори, координации и съвещания, само че няма реакции на проблемите на хората. Работим за предварителни избори, ще има план за избор на съмнение. Където и да пипнеш, избор на съмнение би бил безусловно оневинен ", това сподели за " Твоят ден " Даниел Митов, народен представител от ГЕРБ-СДС. 

Според него няма сфера, в която ръководството да се е справило.

За някогашния външен министър актуалното ръководство би трябвало да вземе решение за оказване и на военно-техническа помощ на Украйна.

Даниел Митов счита, че до момента българското държавно управление даже не е отделило и лев за филантропична помощ за потърпевшата от експанзията на Русия страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР