Партиите от управляващата коалиция коментираха заплахите, които получи депутатът от

...
Партиите от управляващата коалиция коментираха заплахите, които получи депутатът от
Коментари Харесай

Депутати определиха като недопустими заплахите срещу Каримански

Партиите от ръководещата коалиция разясниха заканите, които получи депутатът от „ ИТН “ и претендент за поста гуверньор на Българската национална банка Любомир Каримански посредством телефонни известия.

По думите на Михаил Камбарев от „ Продължаваме промяната “, случилото се с Каримански е „ неприемливо “ „ Очаквам службите да си свършат работата, защото ние всички се борим за това в последна сметка. Недопустимо е - без значение дали е народен представител или който и да е различен човек - да получава SMS-и, с които да го заплашват за нещо “, съобщи още Камбарев.

Според депутата от Политическа партия е неуместно опасността да идва от Андрей Гюров - претендентът на партията за управителния пост в Българска народна банка. „ Очаквам службите да си свършат работата, да ревизират. Ние всички се интересуваме от истината в последна сметка “, добави Камбарев.

Той разяснява също и апела на Христо Иванов за отдръпване на двамата претенденти. „ Политическа партия има претендент и той се споделя Андрей Гюров. Изключително заслужен и първокласен претендент и няма да бъде оттеглян “, безапелационен бе Камбарев.

В отговор на въпрос дали това значи, че кандидатурата на Гюров няма да бъде оттеглена при никакви условия, Камбарев отговори, че това са мощни думи. „ За момента има претендент и той е Андрей Гюров “, заключи националният представител.

Според него напрежението за избора на гуверньор на Българска народна банка няма да разклати държавното управление. „ Коалицията наподобява разтърсена. Това са естествени процеси. Ние още първоначално дойдохме с ясната поръчка, че търсим най-големите специалисти. Имаме двама претенденти, за които Народно събрание ще реши. Това не е разлюляване. Това е избор сред двама индивида “, акцентира Камбарев.

На собствен ред Иван Ченчев от Българска социалистическа партия разяснява, че заканите против Каримански звучат притеснително. „ Ние нямаме действителна информация. Имаме информация, че има разпоредена инспекция. Когато разберем резултатите от тази инспекция, ще можем да разясняваме “, означи Ченчев.

По-рано депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов дефинира заканите против кандидата на партията за управителния пост в Българска народна банка като „ мутренски “ прийом и способ. „ По същият метод мутрите действаха от 90-те. Самият факт, че това не е пост, който се занимава с публични поръчки и не е обвързван кой знае с какво - вие сте задоволително умни да получите отговора “, съобщи националният представител и акцентира, че конюнктурата зад Българска народна банка сега не желае Каримански да поеме на тази служба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР