Партиите нямат намерение да правят правителство, защото мислят за местните

...
Партиите нямат намерение да правят правителство, защото мислят за местните
Коментари Харесай

Петър Витанов: Всеки опит БСП да бъде въвлечена в дясно управление, ще доведе до нейния крах

Партиите нямат желание да вършат държавно управление, тъй като мислят за локалните избори. Ръководството на Българска социалистическа партия желае да се скрие зад групово решение, с цел да прокара личните си планове.

Това съобщи евродепутатът Петър Витанов в ефира на " България Он Еър " в коментар на политическата конюнктура.

„ Правят се тънки политически сметки, свързани с представянето на локалните избори. Няма спор, че те са значими, тъй като дават успокоение и жизнеспособност на всяка една политическа партия за интервал от 4 години. И това е повода партиите да не могат да подценен възможната вреда от коалиране преди локалните избори. Затова сега сме очевидци на диалози, които нямат на практика смисъл ", разяснява Петър Витанов.

Според него вътрешнопартийното допитване в Българска социалистическа партия има една цел – да обслужи желанието на тясното управление.

„ Познавам моята партия и съм уверен, че са малко тези, които ще са склонни на някаква форма на политическо съдействие с ГЕРБ. Защото 12 години сме водили разгорещени политически разногласия с тази партия. Не мога да се доверя и на достоверността на вероятно партийно допитване, тъй като то би обслужило тезата и желанието на тясното управление на партията. Това е просто бягство от отговорност. И ще е оня щемпел, който би трябвало да институционализира решението на лидерката. Решенията обаче би трябвало да се взимат от водачите “, сподели още ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал.

Петър Витанов счита, че присъединяване на Българска социалистическа партия в дясна коалиция би нанесло още по-големи вреди на партията.

„ Всеки опит Българска социалистическа партия, която сега е пета мощ, да бъде въвлечена в едно дясно ръководство, ще докара до нейния провал. Здравият разсъдък ни споделя, че нямаме място в сходна управническа настройка. Твърде дребни сме, с цел да можем да участваме в нещо сходно ", сподели още той.

Петър Витанов е на мнение, че лидерката Корнелия Нинова е склонна да взе участие в кабинет, само че подобен не е мечтан от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР