Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива

...
Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива
Коментари Харесай

Симов: Парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства

Партиите на митинга се провалиха в опита да дадат опция на модела " Борисов ". Около това мнение се сплотиха депутатите от " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов и Ирена Анастасова в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов по Българска национална телевизия.

„ Ние показахме, че сме партията, която търси разговора, пробва се да направи по този начин, че всички
партии, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, да седнат да поговорят не за това какво ги разделя, а къде са общите
тематики, по които можем да създадем нещо.

За страдание, против нас имаше стена от борба, недоумение, очевидна политизация и резултатът е, че отиваме на трети парламентарни избори в границите на шест месеца. Партиите на митинга се провалиха в опита да дадат опция на модела " Борисов ", провалиха се в това да си приказват една с друга, да потърсят общото “, сподели Симов.

Той оприличи Народното събрание на психиатрия, останала без медикаменти.

„ Никой не приказва за прословутото изчегъртване на Бойко Борисов. Ние се занимаваме единствено с вътрешно-парламентарната кухня, кой кого е нарекъл изменник, подкупник. В тази атмосфера Народното събрание наподобява на психиатрия, останала без медикаменти “.

„ Партиите, които влязоха в Народното събрание на крилете на вярата за нещо ново, очевидно не са имали това откровено желание. Иначе няма по какъв начин да си разбираем това държание “, счита Ирена Анастасова.

Новите партии в Народното събрание съществено се провалиха и мощно се надявам това да е оценено от българските жители, добави тя. По думите ѝ, страната се нуждае от рационално, правилно, предвидимо ръководство.

Александър Симов съобщи, че Българска социалистическа партия не се опасява от възможна партия на Асен Василев и Кирил Петков.

„ Ние ще следим този развой, обикновено е да го следим. Нормално е да забележим дали в България не се оформя следващия политически балон “.

Ние на „ Позитано 20 “ не треперим от нови политически планове. Дали ще има подобен план или не – е работа на тези, които имат предпочитание да го създадат, сподели Анастасова. Според нея Асен Василев и Кирил Петков „ не са леви хора “.

На въпрос има ли условия, при които името на кандидат-президента на Българска социалистическа партия да е друго от Румен Радев, Симов съобщи:

„ Не виждам такива условия, не виждам по какъв начин ще стане това. Ние имаме решение за поддръжка на Румен Радев. Не считам, че все още той е показал нещо, с което да преоценим своето схващане “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР