Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство

...
Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Имаме силата, смелостта и знанията да направим правителство

Партиите на митинга имаха два пъти късмет да създадат държавно управление и да покажат, че могат да ръководят. Два пъти демонстрираха, че са немощни и не могат да го създадат. Още от първата седмица влязоха в разпри и кавги от трибуната - беше срамно, такова проваляне в Народното събрание не съм виждала. Така заключи случилото в 46-ото Народно заседание депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър Екатерина Захариева в студиото на “Денят стартира с Георги Любенов”.

“Много се надявам всички ние, всички политици, да се вразумим и да стартираме да излъчваме, да вършим това, което сме дали обещание в предизборните си стратегии на хората. После всички ще берем плодовете на протичащото се - неслучайно Народното събрание е с най-нисък рейтинг”, продължи тя.

Според нея Народното събрание не е направил нищо значително за късото си битие. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Радев и служебното държавно управление с една-единствена цел - да се похвалят с повдигането на пенсиите. Хората, обаче, чакат обещаните промени и сигурност, акцентира Захариева.

По думите ѝ е ръководство без коалиция е невероятно.

“България не е имала еднопартийно държавно управление от доста, доста години. Крайно време да се сплотяваме към нещата в стратегиите, макар че всички политически партии имат разлики - тези, които ни сплотяват и се чакат от българските граждани”, сподели още тя.

Захариева, обаче, добави изрично, че ГЕРБ: “имаме силата, имаме смелостта и знанията да създадем правителство”.

Какво още разяснява Екатерина Захариева вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР