Партиите, които влязоха в парламента мислят не толкова за редовно

...
Партиите, които влязоха в парламента мислят не толкова за редовно
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България има нужда от редовен кабинет и стабилно мнозинство

Партиите, които влязоха в Народното събрание мислят не толкоз за постоянно държавно управление, а за идващите избори. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова и добави, че към момента разчита на разсъдъка на политическите обединения.
Прочетете още
Страната ни има потребност от постоянен кабинет и устойчиво болшинство, с цел да се одобряват най-необходимите закони за страната, сподели още Йотова.

Като жител и българка усетих едно наддаване, заиграване и с други политически тематики, присъщи за една предизборна акция. Не чух никой да споделя " желаеме да управляваме с вас, имаме такива цели, ще търсим решение ". Има десетки хиляди аргументи по какъв начин нещо не може да стане. Оставиха усещане че не желаят да създадат държавно управление, добави вицепрезидентът.

Според нея прекомерно високите темпове на инфлация, водят до потребността от постоянен кабинет.

" Чакат към 21 закона, без които няма да получим европейското финансиране и несъмнено сме единствената страна, която не е изпълнила тези свои отговорности и тези условия. Това е огромна отговорност и тя е отговорност на идващия парламент. Впрочем и вчерашната обстановка към украинския президент слага доста въпроси. Аз не мога да се съглася и съгласно мен е неприемливо президентът на Украйна да бъде част от процедурата в българското Народно заседание тъкмо в миг, в който страната му изпитва най-тежките мигове ", съобщи Илияна Йотова.

Тя разяснява и предлагането президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение на първото съвещание на Народното събрание.

Според мен е неприемливо президентът на Украйна да бъде част от процедурата от българското Народно заседание, тъкмо в миг, в който страната му изпитва най-тежките мигове, акцентира Йотова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР