Партиите, които искаха да изчегъртат ГЕРБ, събират 98 депутати. Знаеше

...
Партиите, които искаха да изчегъртат ГЕРБ, събират 98 депутати. Знаеше
Коментари Харесай

Юлий Павлов: С първия и втория мандат правителство не може да бъде съставено

Партиите, които желаеха да изчегъртат ГЕРБ, събират 98 депутати. Знаеше се, че ще стане по този начин. С първия и втория мандат държавно управление не може да бъде формирано. Третият мандат би трябвало да бъде даден на Демократична България, единствено те са способни да сформират болшинство с ГЕРБ и Политическа партия. Там обаче не трябва да вземат участие водачите. Така разяснява резултатите от парламентарния избор за " Твоят ден " социологът Юлий Павлов пред Нова тв.

По думите му над 70% от гласоподавателите виждат като единствения сериозен проблем инфлацията и ниските заплати, и желаят да бъде формирано държавно управление. " За да могат да бъдат решени рецесиите, би трябвало да дойдат пари от Плана за възобновяване. Нормална, смислена, ценностна управническа коалиция е доста малко евентуална ", съобщи той.

Според политолога Ивайло Динев едно евроатлантическо обединяване ще бъде мъчно осъществимо по исторически аргументи. " Единственият победител на изборите е Движение за права и свободи, единствено те изявиха предпочитание да ръководят. Отговорността за ниската изборна интензивност е на политическите водачи. В Европа обаче има надалеч по-фрагментирани парламенти ", уточни той.

От своя страна социологът Елена Дариева счита, че чисто математически разнообразни колаборации са вероятни. " На ценностна база сме изправени пред мощно фрагментиран парламент с мъчно постижимо болшинство. Първият мандат отива при ГЕРБ, от останалите Движение за права и свободи искрено подадоха ръка, заявявайки, че са склонни на колаборация. Те обаче имат потребност от трета партия, която би трябвало да премине два разлома - отношението към войната в Украйна и антикорупционната борба ", предвижда тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР