Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите

...
Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите
Коментари Харесай

Денков призова партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетици и миньори

Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в акцията си за локални избори - за това приканва министър председателят акад. Николай Денков, който през днешния ден е разговарял на тази тематика и с политически водачи, оповестиха от държавната пресслужба, представена от Българска телеграфна агенция.

Денков се разгласи срещу популяризираната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението, осведомят от пресслужбата. 

Министър-председателят очакваше представителите на протестиращите през днешния ден в 16:00 часа в Министерския съвет, с цел да стартират разискването на съответните стъпки за енергиен преход във въглищните райони. То ще продължи до края на ноември т.г., се показва в известието. В него се отбелязва, че териториалните проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил са били изпратени на Европейската комисия през вчерашния ден - в последния вероятен период. Това беше належащо, с цел да получи България няколко милиарда лв. от Европейски Съюз, с които ще се подсигуряват работни места за хората в трите района след затварянето на мощностите през 2038 година, допълват от държавната пресслужба.

Финалните версии на проектите би трябвало да бъдат утвърдени от Европейска комисия и страните членки на Европейски Съюз до края на годината.     

Вчера от пресслужбата на кабинета оповестиха, че министър председателят акад. Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори през днешния ден в 16:00 часа в Министерския съвет. Поканени са водачите на двата огромни синдиката – КНСБ и КТ „ Подкрепа “, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, а също по този начин ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора. 

Вчера министърът на енергетиката Румен Радев се срещна с ръководствата на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ и на „ Мини Марица изток “. По-късно министърът отиде при протестиращите енергетици и миньори, затворили автомагистрала „ Тракия “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР