Партиен кабинет с първия мандат е почти невъзможен. Това заяви

...
Партиен кабинет с първия мандат е почти невъзможен. Това заяви
Коментари Харесай

Експерт: Единствената възможност за програмен кабинет е с третия мандат на Янев

Партиен кабинет с първия мандат е съвсем неосъществим. Това съобщи в студиото на NOVA икономистът Евгений Кънев. “Единствената опция за програмен кабинет е с третия мандат на Янев ", счита той. 

Според Емил Димитров - Ревизоро, обаче към момента е “твърде рано " да се вършат изводи. “Все още има опция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и “Български напредък " да образуват коалиция. Златната карта я държи Демократична България. Предполагам, че Стефан Янев няма да има срещу да помогне за едно ръководство, тъй като ще донесе доста позитиви ", разясни той. 

Според Велислава Попова, основен редактор на “Дневник ", има и друга възможност - ГЕРБ да имат към този момент подготвена формула. “Очаква се, че въпреки всичко ГЕРБ ще опита да показва отговорност. Ще се опита да предложи някакъв формат на държавно управление, виждаме, че Борисов доста желае да бъде под някаква форма подсилен от демократичните партии - Политическа партия и Демократична България, те обаче не желаят ", счита Попова. 

Според специалистите остава опцията за програмен кабинет с третия мандат, връчен на Стефан Янев и “Български напредък ". 

“Все повече се приказва дали Радев би дал мандата на Стефан Янев. Тогава още веднъж може да има кабинет с къс живот. Това би изглеждало комфортно за всички партии, които сега се опасяват ", счита Попова.

“Ставаме очевидци на взаимно блокиране на всяка една опция. Започва да ми наподобява на отвод от осъществяване на конституционните задължения. 

Прави усещане, че вървим към един властнически режим, заради липса на всякаква воля политическите партии да вземат властта в свои ръце ", разяснява политологът Цветанка Андреева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР