Parola, 123456, qwerty, а в някои случаи и ЕГН-то –

...
Parola, 123456, qwerty, а в някои случаи и ЕГН-то –
Коментари Харесай

123456 – колко сигурна е паролата ви?

Parola, 123456, qwerty, а в някои случаи и ЕГН-то – до момента в който някои пароли би трябвало да бъдат „ пенсионирани “, по-уникалните измежду тях могат да затруднят разбиването от недоброжелатели и компютърни стратегии.

Данни на уеб страницата Security.org демонстрират, че прибавянето на даже една основна писмен знак към ключова дума трансформира нейния капацитет. В случай на ключова дума от осем знака тя може да бъде разрушена за 22 минути вместо за една секунда – нарастване с повече от 1000%, пресмята Катарина Бушолц за.

Колкото по-разнообразни знаци бъдат включени, толкоз по-сложна става паролата за разтрошаване. При потребление на най-малко една основна писмен знак и една цифра в ключова дума от осем знака ще отнеме на един компютър цялостен час да я разкрие. Ако към това прибавим и специфичен знак, времето се усилва на 8 часа.

Всъщност най-сигурната ключова дума е композиция от 12 знака, в които се включват най-малко една основна писмен знак, цифра и знак. Тогава са нужни 34 хиляди години за разбиването ѝ.

Дължината също е от голяма важност – най-уязвими са паролите с до 9-10 знака, изключително в случай че са формирани само от дребни букви. В тези случаи ключова дума с 10 знака се разкрива за един час. Вижте още в идната графика.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР