Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% заради

...
Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% заради
Коментари Харесай

Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% от юли

Парното и топлата вода ще нарастнат с към 7% поради увеличението на цената на природния газ от 1 юли. Това се разбра навън съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), заяви БНР.

Енергийният регулатор понижава желаното нарастване от страна на " Булгаргаз " от 18% на 10.81%. Има още към 13 млн. лева получени допълнително от " Булгаргаз " през предходната година, които до момента не са отразявани в цената посредством намаляването й, е претекстът на регулатора.

Повишаването на цената на природния газ ще се отрази на цените на топлинната и електрическата сила, изясни ръководителят на КЕВР Иван Иванов:

" Това е минималното покачване, което ние дефинираме въз основа на прекомерно високите цени на суровия нефт и на петролните деривати на интернационалния пазар. Цени, върху които нито " Булгаргаз ", нито държавното управление на България, могат да въздействат, уточни той.

Окончателното решение за цените комисията ще вземе на 29 юни. " В момента работят специалистите и по тази причина аз не мога да дам отговор във връзка с покачването на цената на топлинната сила, както и на електрическата сила ", добави Иванов
Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов уточни, че решението на КЕВР ще затрудни доставките на природен газ в страната. От сдружението считат, че има заплаха да не са в положение да извършват лицензионните си отговорности.
На закрито съвещание в петък КЕВР ще вземе дефинитивно решение за цената на природния газ, а в неделя, на 1 юли, енергийният регулатор ще разгласи олкончателно какви ще бъдат цените на електрическата и топлинната сила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР