Парното и топлата вода би трябвало да поскъпнат от юли

...
Парното и топлата вода би трябвало да поскъпнат от юли
Коментари Харесай

Парното и топлата вода сигурно ще поскъпнат от юли

Парното и топлата вода би трябвало да нарастнат от юли освен поради растящите цени на газа, само че и поради скока на въглеродните излъчвания. Това сподели за БНР ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения Кремен Георгиев.

По думите му най-рано през идващия месец ще се разбере дали енергийният регулатор ще откри опция да задържи цените.

Само за последния едногодишен интервал цените на излъчванията са надхвърляли два пъти заложеното от предишния юли установяване на цените на топлоенергията, изясни Георгиев.

" Няма вид за едно поевтиняване. Ако някой чака това, няма такива условия. Много сме надалеч от такива условия, само че какъв брой ще бъде нарастването или може да се задържи цената, е доста рано да се каже, тъй като би трябвало много съществено пресмятане, а не просто да се приказва ", изясни той.

" Лошото в тази ситуация е, че цените на въглеродните излъчвания са директен разход на което и да е енергийно сдружение и би трябвало да влязат в ценообразуването ", добави Кремен Георгиев.

Той посочи, че изчисленията на топлофикациите, които желаят парното и топлата вода да нарастнат сред 5 и 13,8% от юли, регистрират сегашните равнища при природния газ и въглеродните излъчвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР