Parma Ladies Open, финалМария Сакари Маяр Шериф 5-7, 3-6Световната №74

...
Parma Ladies Open, финалМария Сакари Маяр Шериф 5-7, 3-6Световната №74
Коментари Харесай

Маяр Шериф – първата египтянка с WTA титла


Parma Ladies Open, край
Мария Сакари Маяр Шериф 5-7, 3-6


Световната №74 Маяр Шериф се трансформира в първата жена от Египет, която завоюва WTA купа. Шериф стигна до най-големия триумф в кариерата си, откакто победи поставената под №1 Мария Сакари със 7-5, 6-3 във финала на WTA 250 шампионата в Парма.

За нея това е първи триумф над тенисистка от топ 10 и идва, откакто по-рано денем Шериф прекара близо 3 часа на корта, с цел да в профил Ана Богдан на полуфинал. Сакари се оправи по-лесно с Данка Ковинич, само че това не се оказа фактор във финала няколко часа по-късно.

В мача за трофея Шериф позволи ранен пробив за 0-2, само че оттова насетне проби четири пъти подаването на гъркинята. Сакари имаше проблеми с ниския си % на вкаран първи сервис, а Шериф бе стопроцентова при реализирането на брейкболи.

При 5-6 Сакари пропусна три геймбола за постигане до тайбрек и по този начин сетът отиде на сметката на египтянката след 54 минути на корта.

Във втората част още веднъж Сакари проби първа за 2-0, само че още веднъж не съумя да задържи равнището си като бъркаше прекомерно постоянно. Шериф изравни за 2-2 и до края на мача загуби единствено един гейм.

Тя приключи дуела с 10 уинъра и 11 непредизвикани неточности като осъществя 6 от 13-те си брейкбола за историческия триумф.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР