Парламентите на Унгария и Турция все още не са ратифицирали

...
Парламентите на Унгария и Турция все още не са ратифицирали
Коментари Харесай

Ще пуснат ли Швеция в НАТО? Ердоган и Орбан обсъдиха енергетиката и бъдещето на Алианса

Парламентите на Унгария и Турция към момента не са утвърдили документите за присъединение на скандинавската страна към алианса, а Анкара дълго време постановяваше несъгласие и промени позицията си едвам предишния месец, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

 

Законодателните органи на двете страни сега са във почивка. “Може да се върнем към този въпрос по време на есенната сесия ”, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто след консултациите. “Разбрахме се да поддържаме контакт ”, добави той. 

Освен това двамата водачи са се разбрали да засилят двустранното си съдействие си в областта на енергетиката. Унгария към този момент получава огромни дялове от доставките на съветски газ по тръбопровода “Турски поток ”, отбелязва Агенция Франс Прес.  

 

Будапеща и Анкара ще задълбочат и “стратегическото си партньорство ”. Очаква се Ердоган и Орбан да създадат публично изказване по тази тематика по време на аудиенция на турския президент в Унгария, планувана за декември.

 

Посещението на турския водач е част от поредност дипломатически срещи, проведени от Орбан във връзка Световното състезание по лека атлетика, което бе намерено в през вчерашния ден в Будапеща.

 

Сред другите високопоставени посетители, с които Орбан се срещна през днешния ден, бяха президентите на Сърбия, Азербайджан, Киргизстан и Туркменистан.

 

Сиярто приветства “тясното съдействие сред Централна Азия и Западните Балкани ”, което съгласно него е изключително значимо поради енергийната рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР