Парламентът започва новата си сесия с извънредно заседание. Традиционно в

...
Парламентът започва новата си сесия с извънредно заседание. Традиционно в
Коментари Харесай

На старта на политическия сезон: какви са приоритетите на партиите

Парламентът стартира новата си сесия с изключително съвещание. Традиционно първоначално всички парламентарни сили излизат с заявления с цели през новия сезон. Първи с декларация излезе водачът на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов, който се разгласи да цялостен управнически мандат. Според него идните  през идната година европейски и локални избори ще са мерило за поддръжката за властта.
 Народно заседание БГНЕС
" ПГ на ГЕРБ има вяра, че е време оценката за качеството на законите да се дава въз основа на парламентарното и публично единодушие с тях. Нека изведем България над всичко и дано да си пожелаем това, което написа на постройката на Народно събрание - " Съединението прави силата ", сполучлив мандат ", сподели Цветанов.

Както можете да се чака ръководещите бяха гневно разкритикувани от Българска социалистическа партия. След като изброи свадите от последните седмици, водачът на социалистите Корнелия Нинова заяви
какво държание ще имат през новия сезон.
 Народно заседание БГНЕС-->
" Тази зала, този парламент, това болшинство е изчерпало своята функционалност. Ние желаеме оставката на държавното управление, завършек на тази мъка, желаеме разформироване на Народното събрание, желаеме предварителни избори. Ето за какво нашата парламентарна група реши: 20 души ще останат в залата и ще отстояват позицията на Българска социалистическа партия за България. Останалите идваме при вас, излизаме от тук и идваме при вас с нашето предложение, с нашата молба, с нашата подготвеност да ви чуем ", сподели Нинова на хората.

От Движение за права и свободи продължиха линията, стартирана от Българска социалистическа партия, с рецензии към ръководството и констатация за обезпокоително състояние в страната. " В този смисъл въпросът към този момент не е в самото държавно управление, то на практика си е отишло с абдикиране от отговорностите си. Остава единствено актът за овакантяване на властта да се оформи юридически ", сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.
 Народно заседание БГНЕС
" Смяна на министри - какво от това? Промяна на формулата - какво от това? Предсрочни избори - и какво от това? По-важният въпрос за нас от Движение за права и свободи е  " Какво да се прави по-късно. Как и по какъв метод да се възстановят демократичните механизми на ръководство? Как да се построи още веднъж престижа на държавността. ГЕРБ има последния късмет да одобри политическата отговорност за неуспеха на своята политика. Да предложи съответни решения през днешния ден, тъй като на следващия ден ще бъде късно. Формулата на властта е неверна и в случай че не се промени, нищо няма да се промени ", сподели Карадайъ.  

Единствено Обединените патриоти не излязоха с декларация. Новият политически сезон в Народното събрание стартира през днешния ден със слушане на химните на България и Европейския съюз. В началото на съвещанието за работа се записаха 162 от 240 народни представители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР