Парламентът взе ново ключово решение – машините ще броят гласовете,

...
Парламентът взе ново ключово решение – машините ще броят гласовете,
Коментари Харесай

Ключово решение: Машините само ще броят гласовете, без да разпечатват протокол с резултата

Парламентът взе ново основно решение – машините ще броят гласовете, само че няма да разпечатват протокол с резултата след края на изборния ден. Депутатите през днешния ден не престават да гласоподават измененията в Изборния кодекс на второ четене.

Като компромисно решение ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия взеха решение флашките на машините да останат. В тях ще се запомнят данните за гласовете. Протокол обаче няма да издават, а секционните изборни комисии ще броят всички гласове на ръка – и тези от хартиените бюлетини, и тези от машините.

Решението на ситуацинното болшинство провокира остро отвращение от страна на представители на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ Демократична България “.

Данните от флашките пък ще могат да се употребяват за сличаване, само че едвам след възможни тъжби, а не директно след края на изборния ден, когато гласовете за обособените партии се броят.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков първи реагира от парламентарната естрада след приемането на поправките. 

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР