Парламентът вече взе решение за “Лукойл. Ако ще се предлага

...
Парламентът вече взе решение за “Лукойл. Ако ще се предлага
Коментари Харесай

Асен Василев: Парламентът вече реши за Лукойл, ако има нещо ново - ще го обсъдим

Парламентът към този момент взе решение за “Лукойл ". Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. Така финансовият министър разяснява пред публицисти в Ловеч изказванията на ГЕРБ, че другата седмица ще предложат лишаване на дерогацията.

Това ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система. Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода, сподели Василев.

Министърът на финансите разяснява още, че “разминавания постоянно има сред двама индивида – без значение дали са в една и съща партия, или в разнообразни партии. Но като забележим действителни текстове, действителните оферти, ще може да се разяснява нещо действително ".

По думите на Василев дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена зависи от “Лукойл ". “Това, което съм споделил е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации ", изясни сподели Василев и добави, че той не схваща упреците от президента Румен Радев и на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като “най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите ".

Министърът твърди, че “Лукойл " за пръв път стартира да заплаща налози, а страната си прибира парите от рафинерията, което е извънредно значимо и потребно за българския бюджет.

Министърът на финансите Асен Василев бе в Ловеч за среща с бизнеса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР