Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие

...
Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие
Коментари Харесай

След хакерската атака: Сметната палата ще проверява Български пощи

Парламентът разпореди на Сметната палата да извърши одит за сходство при финансовото ръководство на " Български пощи " за интервала от 1 януари 2019 година до 30 април 2022 година.

Решението беше взето със 166 гласа " за " след разисквания по питането на народни представители от " Възраждане " към вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова по отношение на положението на " Български пощи " след хакерската офанзива. Припомняме, че офанзивата продължава да затруднява работата на сдружението.

Предвижда се одитът на сдружението да стартира от 23 май т. година и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния отчет да е 29 август т.г.

Първоначално се оферираше одитът да обгръща интервала от 1 януари 2020 година до 30 април т.г., само че по предложение на социалиста Благовест Кирилов обсегът беше уголемен с една година обратно.

По предложение на Халил Летифов от Движение за права и свободи срокът за внасяне в Народното събрание беше продължен с един месец, с цел да се извърши подробен одит и да не се " претупва " дебатът по резултатите от тази инспекция.

" Във ваше пълномощие е да възложите Сметната палата да извърши одит на " Български пощи ", обърна се вицепремиерът Калина Константинова към депутатите.

" Като принципал съм употребила всички правни механизми за инспекция на положението на сдружението, това е методът след това да бъде потърсена отговорност от съответните лица ", безапелационна беше Константинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР