Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие

...
Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие
Коментари Харесай

Парламентът възложи на Сметната палата одит на "Автомагистрали"

Парламентът разпореди на Сметната палата да извърши одит за сходство на публичните поръчки, предоставени на " Автомагистрали " ЕАД в интервала 1 януари 2016 година до 31 декември 2020 година

Проектът за решение е на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". От левицата показват, че сдружението отхвърля да внесе нужната изясненост за цени, осъществяване и усвояването на отпуснатите средства.

Срокът за осъществяване на инспекцията е до 31 март следващата година, а за внасяне на отчета в Народното събрание - 30 април 2021 година

В момента сдружението е реализатор по едно и също време по седем контракта, по информация на министъра на районното развиване, всеки един от тях е с огромен размер действия, отговорности и надлежно изисква огромен човешки и механически запас, написа в претекстовете. Това слага въпрос дали " Автомагистрали " имат нужния потенциал, употребява ли подизпълнители, трети лица в това число на цивилен контракти.

С одита би трябвало да се откри дали са спазени изискванията за възлагане и дали е обезпечено осъществяването на тези значими публични поръчки.

Обезпокоени сме, че " Автомагистрали " извършва седем контракта за близо 4 милиарда лева в случай, че тази държавна компания няма нужния потенциал да реализира толкоз доста контракти, посочи Румен Гечев, един от вносителите на плана за решение, представен от Българска телеграфна агенция. В обсега на инспекцията, добави той, би трябвало да бъдат включени всички поръчки за интервала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР