Парламентът в сряда очаквано прекрати процедурата за избор на нов

...
Парламентът в сряда очаквано прекрати процедурата за избор на нов
Коментари Харесай

Антон Тодоров размаха картончето на депутат от БСП, а ГЕРБ отговори със стих За партията


Парламентът в сряда предстоящо приключи процедурата за избор на нов състав на комисията по досиетата и по този начин на процедура ръководещите отдръпнаха кандидатурата на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров за неин ръководител, макар че по този начин и не я издигнаха публично.

Премиерът Бойко Борисов изясни по-рано в сряда, че решението е пристигнало поради " напрежението в обществото и отляво, и отдясно ".

Депутатите трансфораха дебата по тематиката в цялостна гротеска, в която основни герои бяха депутатите от ГЕРБ Антон Тодоров и Спас Гърневски, както и сътрудниците им от Българска социалистическа партия Славчо Велков и Александър Симов.

Славчо Велков разяснява, че с отхвърли да поддържат кандидатурата на Тодоров ръководещите лишавали обществото от " неповторимата опция отпред на комисията да е мумия, създание от различен свят, извънземен ".

" Това е втората деноминация в България “, добави Велков, припомняйки изказването на Тодоров от дебата за оставката на Делян Добрев, в което той се съпостави с мумия, която не се храни и не спи, само че постоянно се връща за смут на алените.

" Имаме претендент, който се самообяви за холивудско страшилище, защото мумията дано да напомним, постоянно я убиват най-после. Тя постоянно се разправя на прахуляк, само че това е холивудско страшилище. Сега приказваме за мумии, министър председателят приказва за късане на месо, започвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала " Живите мъртви ", разяснява на собствен ред депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.

Симов обясни, че се е въодушевил от Антон Тодоров както от стихосбирката на младия Спас Гърневски, и това докара до изява и на самия Гърневски, който рецитира от парламентарната естрада стихотворение, озаглавено " На партията ":

" Ах моя, Партийо обичана,

въпреки проклета и устата,

по тази причина че още теб те има

си карам още аз мандата.

Детирамби нежни ще ти пиша

ще те възпявам,

ще ти се посвещавам,

само че щом престанеш дефинитивно да дишаш,

пред пътя ти пред пъкъла с кеф ще падам на колене ".

След стихотворението на Спас Гърневски Георги Свиленски от Българска социалистическа партия изиска процедура по метода на водене на съвещанието.

" Този човек е обиден. Видимо му проличава. Рецитира стихотворения за партията от тази естрада. Моля ви се вземете ограничения или повече не му давайте думата. Има незабавен кабинет. Ние сме парламент, и апелирам да се съблюдават процедурите “, сподели Георги Свиленски.

Разправията обаче не свърши до тук.

Тодоров реагира яростно на репликите и уточни, че Комисията по досиетата е щяла да завоюва от неговото председателство. Освен това сподели, че в Българска социалистическа партия нямали възприятие за комизъм.

В идващия миг Антон Тодоров размаха от трибуната черно-бяла фотография на тогавашния сътрудник Пеев или днешния народен представител Славчо Велков.

Тодоров извади документи от досието му, с цел да разгласи, че е изпъден от Държавна сигурност поради неукротимост на нервите и несъблюдение на заповед.

Славчо Велков от своя страна съобщи, че дава 10 000 лв. премия на " извънземното ", в случай че извади досието му, а не картонче.

" Умрели сте вие като мумии, погледнете се на какво наподобявате! Аз желаех от Борисов и от Цветанов да отида в тази комисия. Да, фантазия ми е, да – щях да извадя освен за ей това личице, което го показват за антитерорист и сходни неща, щях да му намеря несъмнено и работното дело като сътрудник Пеев и тогава да забележим какви ги е правил ", отговори Тодоров.

" Защото това личице не е антитерорист, антитерористите, в случай че го заловен, ще го обичат през гащите “, добави депутатът от ГЕРБ, представен от " Фокус ".

След това председателстващият пленарното съвещание Цвета Караянчева му лиши думата.

Славчо Велков от своя страна разясни, че там, където Тодоров е служил – в Строителни войски, „ и без гащи са ги минавали “.

Тази имитация провокира реакция от някогашния министър на културата Вежди Рашидов, който сподели, че се усеща афектиран, защото е " бил в Строителни войски и съм построил Правец ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР