Парламентът в Индонезия помилва индонезийка, осъдена на шест месеца затвор

...
Парламентът в Индонезия помилва индонезийка, осъдена на шест месеца затвор
Коментари Харесай

Индонезийка, проговорила за сексуален тормоз от шефа си, беше защитена от индонезийския парламент

Парламентът в Индонезия помилва индонезийка, наказана на шест месеца затвор за разобличаването на нейния блудствен началник, като този случай провокира съществено публично внимание.
Силни ръкопляскания избухнаха в Камарата на представителите, откакто депутатите единомислещо гласоподаваха за анулация на присъдата против Баик Нурил Макнун за запис, който тя направила и с който потвърдила полов тормоз от страна на някогашния си шеф, съобщи БГНЕС.
Майката на три деца, която беше в залата, се разплака от решението - последната ѝ вяра да избегне пандиза, откакто изчерпи други благоприятни условия за обжалване.
Правозащитни групи осъдиха присъдата и казусът провокира страхове, че ще обезкуражи жертвите на полов тормоз в Индонезия - консервативната нация с мюсюлманско болшинство, да приказват.
От индонезийския президент Джоко Видодо, който също изрази угриженост по отношение на присъдата на дамата, се очакваше да подпише опрощаване на присъдата.
" Открит е пътят за предоставяне на прошка на Нурил, а президентът би трябвало да работи неотложно ", се споделя в изказване на " Амнести интернешънъл ". " Това ще бъде историческа победа за жертвите на полово принуждение в Индонезия, " прибавят от организацията, допълвайки, че Макнун е претърпяла " голяма неправда ".
Историята
През 2015 година шефът на Макнун - шефът на гимназията, в която тя е работила - е съобщил на полицията, че тя го е оклеветила, откакто направила запис, че той прави полови мнения в обществените медии.
По-късно тя била уволнена и упрекната по закон против разпространяването на неприлични материали,
Местният съд на остров Ломбок в началото я освободи от обвиняванията. Но прокуратурата не се отхвърли от случая и предходната година Върховният съд на Индонезия анулира решението на по-нискоинстанционния съд и удостовери присъдата, като не почете тъжба против това решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР