Парламентът в Австрия с мнозинство прие законопроект, който предвижда забрана

...
Парламентът в Австрия с мнозинство прие законопроект, който предвижда забрана
Коментари Харесай

Австрия забрани хиджаба за мюсюлманите в училище

Парламентът в Австрия с болшинство одобри законопроект, който планува възбрана за носене на хиджаб в началното учебно заведение.

Анадолската организация акцентира, че документът е квалифициран от ултра-дясното държавно управление. След като опозиционните Социалдемократическа партия /SPÖ/ и партия „ Нова Австрия “ / NEOS гласоподаваха срещу законопроекта, той е признат не като парламентарен, а като „ елементарен закон “, който може да бъде обжалван в Конституционния съд.

Австрийското държавно управление отпред със Себастиян Курц внася този законопроект за разглеждане в Народното събрание към този момент за трети път, прецизира организацията. В текста се показва, че на учениците в началното учебно заведение до 10-годишна възраст се не разрешава да носят религиозна облекло. Това стана мотив за недоволството на австрийските мюсюлмани, които стачкуваха поради дискриминация на децата, изповядващи исляма.

Кабинетът на Курц счита, че възбраната за носене на хиджаб ще подтиква акомодацията на децата към учебното заведение. Но на този стадий няма възбрана учениците в Австрия да не носят християнски кръстчета и кипа /еврейска шапчица/. Семействата на децата, нарушаващи закона след влизането му в действие, ще бъдат глобявани до 440 евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР