Парламентът трябваше да изслуша служебния министър на външните работи Николай

...
Парламентът трябваше да изслуша служебния министър на външните работи Николай
Коментари Харесай

НС заседава извънредно. Обсъждат денонсиране на споразумението за Международната инвестиционна банка

Парламентът трябваше да изслуша служебния министър на външните работи Николай Милков по отношение на следващия случай на физическо посягане над българи и български жители в Република Северна Македония. Това предвиждаше дневният ред на изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден от 10:00 часа. Поради командировка на министъра отвън страната чуването се анулира.

Предложението за чуване на външния министър е импортирано от ръководителят на " Възраждане " и на парламентарната комисия за политиките за българите отвън страната Костадин Костадинов и е трета точка в дневния ред.

Секретарят на културния клуб " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков беше пребит на 19 януари. За това заяви в профила си във Facebook евродепутатът Андрей Ковачев. Нападението провокира остри реакции на български държавници, политици и евродепутати, а на посланика на Република Северна Македония в София беше връчена протестна нота. Пендиков беше превозен за лекуване в България с държавния аероплан „ Фалкон “.

В дневния ред на днешното пленарно съвещание е включен и законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната капиталова банка и на нейния правилник и на Споразумението за организацията и активността на Международната банка за икономическо съдействие. Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене и промени в Закона за българския жестов език.

След това е очакван парламентарен надзор, който ще стартира с разисквания по запитване от депутатите Иван Манев и Иван Христанов от " Продължаваме Промяната " към служебния министър на околната среда и водите по отношение на унищожаване на 9000 тона противозаконни боклуци в Плевен.

Миналия петък парламентарният надзор беше отсрочен за изключителното съвещание на 24 януари. Днес на въпроси на депутати ще дават отговор вицепремиерите Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Георги Тодоров, Иван Шишков, Весела Лечева и Велислав Минеков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР