Парламентът ще заседава извънредно днес от 13.00 ч. по искане

...
Парламентът ще заседава извънредно днес от 13.00 ч. по искане
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно днес по казуса с фалиралата Олимпик и срива на Търговския регистър


Парламентът ще заседава изключително през днешния ден от 13.00 ч. по искане на 61 народни представители от Българска социалистическа партия. Причината за незабавното привикване на депутатите е въпросът с банкрутиралото застрахователно сдружение " Олимпик " и срутва на Търговския указател, съобщи БГНЕС.

Точките в дневния ред са две. Депутатите ще стартират с оферти от Българска социалистическа партия план на решение за предприемане на дейности по отношение на отнемането на лиценза на кипърската застрахователна компания „ Olympic Insurance Co. Ltd”. От 17 август т.г. всички контракти за подписани застраховки с сдружението са прекъснати автоматизирано, а заплатените награди за неизтеклата част на договорите подлежат на връщане в границите на последващото произвеждане по неплатежоспособност в Кипър. Заради проблема от държавното управление желаеха зам.-председателят на Комисията по финансов контрол Ралица Агайн да напусне поста, тъй като е позволила пропуски в работата си като управляващ ръководство „ Застрахователен надзор”.

В плана си на решение от левицата упорстват министърът на финансите Владислав Горанов да търси благоприятни условия за възобновяване на платените суми от лицата, сключили застрахователни контракти, както и КФН да даде пред Народното събрание отчет за осъществения над сдружението контрол.

Дневният ред на депутатите планува и чуване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правораздаването. Повод за това стана зародилата рецесия с Търговския указател, поради която от Българска социалистическа партия не престават да упорстват за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР