Парламентът ще разгледа промени в Закона за българските лични документи.Народното

...
Парламентът ще разгледа промени в Закона за българските лични документи.Народното
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в Закона за българските лични документи

Парламентът ще прегледа промени в Закона за българските персонални документи.

Народното събрание ще разиска на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските персонални документи.



Това планува първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите през днешния ден.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

В претекстовете към него се показва, че с оферти план се правят промени,

които директно засягат функционалностите, изпълнявани от Министерството на външните работи (МВнР) и задграничните представителства на България в чужбина.

С плана на акт се уточняват разпореждания за повишение на успеваемостта при издаването и използването на дипломатически и служебни паспорти.

Служебни паспорти се издават от Министерство на външните работи за улеснение на осъществяването на служебни функционалности при пътешестване отвън страната.

Посочва се, че към сегашния миг в нормативната уредба липсва категорично ограничаване по отношение на използването на служебни паспорти. Тази празнина основава опция за незаконосъобразно потребление на служебните паспорти за персонални цели. С цел предварителна защита със законопроекта се вкарва категорично ограничаване за използването им единствено при осъществяване на служебни функционалности в чужбина, декларират вносителите.

В претекстовете се акцентира, че по този метод ще се минимализират опциите за корист с право и потребление на привилегиите, които дават този тип паспорти и най-много безвизовото пътешестване в чужбина до всички трети страни, с които има подписани съглашения за освобождение от условието за виза на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР