Парламентът ще разгледа на първо четене законопроект, уреждащ начина, по

...
Парламентът ще разгледа на първо четене законопроект, уреждащ начина, по
Коментари Харесай

Депутатите се захващат с гласуването под карантина

Парламентът ще прегледа на първо четене законопроект, уреждащ метода, по който ще гласоподават гласоподавателите, сложени под карантина. Това планува първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите за петък - 22 януари.

Законопроектът, препоръчан от ПГ ГЕРБ, е за изменение и допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година Очаква се в този ден депутатите да обсъдят и друго предложение на ПГ ГЕРБ за законодателни промени в Административнопроцесуалния кодекс.

Проектът на стратегия за сряда планува на първо четене да бъдат прегледани промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари и в Закона за гражданското въздухоплаване. Очаква се в този ден Народното събрание да утвърди план на решение по отношение на отчета за активността на Временната комисия във връзка придобиването от "Българска банка за развиване " АД на акции от капитала на "Първа капиталова банка " АД.

Второто гласоподаване на Законопроект за българския жестов език, е планувано като точка първа от плана на стратегия за четвъртък, 21 януари. На първо четене ще бъдат разисквани промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, както и ратификацията на Споразумението за въздушен превоз сред Съединени американски щати и Европейския съюз и неговите страни членки.

В петък е планувано време и за постоянен парламентарен надзор, който ще стартира след привършване на законодателната част от съвещанието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР