Парламентът ще разгледа четири проекта на декларации, свързани със ситуацията

...
Парламентът ще разгледа четири проекта на декларации, свързани със ситуацията
Коментари Харесай

Последен работен ден: 48-то Народно събрание затваря врати

Парламентът ще прегледа четири плана на заявления, свързани със обстановката в Република Северна Македония (РСМ). Това планува програмата за работа на Народното събрание, оповестена на уеб страницата на институцията.

Народните представители ще прегледат план на декларация по отношение на ескалиращите нападателни антибългарски прояви в Република Северна Македония, с вносители Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и група народни представители. Проект на декларация във връзка със обстановката в Република Северна Македония във връзка с жителите на страната с българско съзнание, импортирана от Андрей Гюров ( " Продължаваме Промяната " ) и група народни представители, също ще бъде разискван. Депутатите ще обсъдят план на декларация по отношение на нападателната антибългарска нервност, разразила се в Република Северна Македония, с вносители Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) и група народни представители. Проект на декларация по отношение на насилието над българския жител Християн Пендиков в Охрид и езика на омразата против България от страна на антибългарски екстремисти в Република Северна Македония, импортирана от Елисавета Белобрадова и Стоян Михалев ( " Демократична България " ), също ще бъде разисквана.

В дневния ред е и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Днес се чака да бъде последното съвещание на 48-ото Народно заседание. Парламентът не съумя да излъчи постоянно държавно управление при първия, втория и третия изследователски мандат.

След връщането на третия мандат несбъднат, президентът Румен Радев разгласи, че предварителните парламентарни избори ще са на 2 април. Ще издам декрет, с който ще разпусна Народното събрание на 3 февруари и ще насроча парламентарни избори на 2 април, съобщи президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР