Парламентът ще приеме окончателно на бюджета на Здравната каса и

...
Парламентът ще приеме окончателно на бюджета на Здравната каса и
Коментари Харесай

Парламентът гласува бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване за 2024 г.

Парламентът ще одобри дефинитивно на бюджета на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване за следващата година. 

Бюджетът на Здравната каса за идната година ще е над 8 милиарда лева Здравноосигурителните доходи са с растеж от над 1 милиард по отношение на миналага година. С 20% се покачват средствата за извънболнична помощ, с толкоз скачат и парите за дентални услуги. Депутатите от Ресорната бюджетна комисия взеха решение да провиснал още 3 млн. лева за зъбни протези. Увеличава се броят на проучванията за рак на гърдата и маточната шийка при дами над 45 години и за рак на простатата при мъжете над 60. Фондът ще заплаща и ехография на щитовидната жлеза един път годишно за дами, навършили 45.

Бюджетът на Държавното публично обезпечаване за идната година ще е в размер на малко над 24,3 милиарда лв. страната ще събере осигуровки за съвсем 13 милиарда лева Размерът на компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст ще е 780 лева ПРедложеният най-малък месечен размер на осигурителния приход, препоръчан от МФ – 933 лева, беше отритнат от отрасловата комисия. Минималният размер на пенсията за стаж и възраст от 1 януари ще бъде 523 лева, а от 1 юли – 580.

Вчера от Българска социалистическа партия внесоха искане за чуване на министъра на културата поради демонтирането на Паметника на Съветската войска. Социалистите желаят отговори и от министъра на районното развиване и шефа на Агенцията за метрологичен и механически контрол. Няма изясненост обаче дали това чуване ще бъде включено в дневния ред.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР