Парламентът ще прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и

...
Парламентът ще прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и
Коментари Харесай

Яна Балникова и Лена Бориславова подадоха оставки

Парламентът ще приключи пълномощията на народните представители Яна Балникова и Лена Бориславова от ПГ " Продължаваме Промяната " /ПП/, съгласно проектопрограмата за седмицата на Народното събрание, оповестена на интернет страницата му.

Двете са подали оставки, като са показали чл.72, ал.1 т.1 от Конституцията на Република България, който гласи, че " пълномощията на народния представител се приключват предварително при подаване на оставка пред Народното събрание ".

Балникова е зам.-председател на парламентарната група на Политическа партия, а Бориславова оглавява краткотрайната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

Втора точка от проектопрограмата е избор на нов ръководител на краткотрайната комисия за правилника за работа на Народното събрание. Вносител е ръководителят на ПГ " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров и депутати. Предлага се Бориславова да бъде освободена като ръководител на комисията и на нейно място да бъде определен Настимир Ананиев /ПП/.

Парламентарният надзор ще стартира от 9.00 часа на 17 декември /петък/, съгласно проектопрограмата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР