Парламентът ще отпусне поне 600 милиона лева от исканите за

...
Парламентът ще отпусне поне 600 милиона лева от исканите за
Коментари Харесай

Готов ли е парламентът да отпусне 600 млн. лв. от исканите за ремонт на пътища

Парламентът ще отпусне най-малко 600 милиона лв. от желаните за ремонт на пътищата, към това се сплотяват съдружните сътрудници в мненията. Против са обаче от „Продължаваме промяната“, направени в коридорите на Народното събрание.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия изясни, че няма по какъв начин да не бъдат дадени тези средства:

„Да. Ще го подкрепим решението, става въпрос за 600 милиона, които в този момент би трябвало да бъдат отпуснати от страна на Народното събрание и още 600, в случай че би трябвало да сме точни 560, повторно. Това е един проблем, който идва от ГЕРБ“.

Депутатът Христо Иванов от Демократична България изрече мнение, че са предложили спомагателни механизми за надзор:

„Трябва да се търси решение. Ние сме разгледали предлагането, имаме някои механически свои оферти, които да обсъдим с сътрудниците, само че по този начин или другояче посоката е в това, че би трябвало да се позволи този проблем“.

Според Настимир Ананиев би трябвало да има механизъм за надзор.

„Трябва да бъдат платени, най-малко 50 % от тях. Въпросът е да не се разписва празен чек, тъй като, в случай че се платят всички пари, без да има някакъв надзор за обществените средства, това ще бъде голям проблем“.

„Има подобен народ“ обаче няма да поддържа даването на пари. Според Тошко Йорлданов Народното събрание не е този, който би трябвало да се произнася по проблема.

„Това, което оферирате е по-лошо от предното, което предложиха същите. Защото е незаконно комисия в Народното събрание да утвърждава заплащането. Просто е противоконституционно и това е някакъв малоумен пиар, който аз към този момент не разбирам, просто се оплетоха колегите… Ние избираме Министерски съвет да взема решение тези неща“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР