Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Закона за

...
Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди намаляването на партийната субсидия от 11 на 1 лев

Парламентът ще разиска на първо четене измененията в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година за понижаване на партийната дотация от 11 на 1 лев от 1 юли. Това е трета точка в седмичната стратегия на Народното събрание, която беше призната при започване на днешното съвещание.

На въпрос какво мисли за намаляването на дотацията на политическите партии, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява пред публицисти: "Ще дискутираме и ще забележим ". Появяването му в Народното събрание още веднъж провокира неспокойствие в коридорите.
В началото на днешното съвещание депутатите ще обсъдят отчетите на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства /СРС/ за осъществената активност през последните две години, както и годишните отчети за активността на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните известия през 2017 година и 2018 година

В програмата е и ратификация на Споразумението за даване на консултантски услуги сред Министерството на районното развиване и благоустройството на Република България и Международната банка за възобновяване и развиване, подписано на 8 април 2019 година Предвижда се депутатите да обсъдят и процедурни правила за предложение на претенденти и за избор на член на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание. Предложението е по отношение на изтичащия мандат на Иво Атанасов.

Като точка първа за четвъртък е планувано чуване на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев по отношение на Националните стратегии като инструмент за осъществяване на политики в областта на образованието. След това депутатите ще прегледат на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и в Закона за подкрепяне на земеделските производители.
Първа точка за петък е второто четене на промените в Закона за политическите партии, свързани с надвзетите партийни дотации. След това е очакван парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР