Парламентът ще обсъди на първо четене проект на нов закон

...
Парламентът ще обсъди на първо четене проект на нов закон
Коментари Харесай

Ето какво ще обсъждат депутатите тази седмица

Парламентът ще разиска на първо четене план на нов закон за виното и спиртните питиета. Това планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Приемането на нов закон е подбудено от нуждата от осъществяване на рекомендации на Европейската комисия и разминавания на съответни разпореждания от сегашния Закон за виното и спиртните питиета с настоящото право на Европейски Съюз. Затова в хода на връзката с Европейска комисия и след изработен разбор на отправените бележки, Република България е поела ангажимент да приготви нов законопроект, се показва в претекстовете на вносителя - Министерският съвет.

В законопроекта са написани текстове, свързани с въведената в Европейски Съюз система за определяне на обща организация на пазарите на селскостопански артикули, с която се цели ограничение на повишаването на броя на новите лозови насаждения чрез защитен механизъм, учреден на обвързване за годишно даване на позволения за нови насаждения в размер до 1 % от засадените с лозя площи към 31 юли на миналата година. Периодът на деяние на разрешителния режим е до 31 декември 2030 година Целта на прелюдия механизъм е опазване на качеството и престижа на виновността, създадени в Европейски Съюз, се отбелязва още в претекстовете.

В проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е и първото четене на промени в Закона за отбрана от шума в околната среда.

В четвъртък депутатите ще прегледат на първо четене промени в Закона за електронните известия и на второ четене - промени в Закона за указател БУЛСТАТ.

В дневния ред за петък е първото четене на два законопроекта на Министерския съвет за промени в Закона за устройство на територията.

В рамките на парламентарния надзор в петък ще се състоят разисквания по питането на депутати от Българска социалистическа партия към министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов по отношение на политиката на държавното управление по отношение на изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с COVID-19. От левицата оферират план за решение по отношение на разискванията - в период до един месец Министерският съвет да актуализира и да приведе в деяние Националния проект на Република България за подготвеност за грипна зараза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР