Парламентът ще изслуша в четвъртък служебния министър-председател и служебен министър

...
Парламентът ще изслуша в четвъртък служебния министър-председател и служебен министър
Коментари Харесай

Парламентът днес ще изслуша служебния премиер Димитър Главчев и министъра на отбраната Атанас Запрянов

Парламентът ще изслуша в четвъртък служебния министър-председател и длъжностен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на защитата Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева.

Изслушването им ще бъде по отношение на подготовката за идната юбилейна Среща на държавните и държавните ръководители на страните членки на НАТО от 9 до 11 юли 2024 година във Вашингтон, показване на създадените и признати документи, в това число и задължения, на предхождащите срещи на министрите на защитата и на външните работи и показване на позицията на Република България на този конгрес.

Предстои да бъде изслушан служебният министър на защитата Атанас Запрянов по въпроса за безучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена мощ във военния спор в Украйна.

Служебният министър председател Главчев ще бъде изслушан като точка трета в четвъртък за развиването на процеса по разширение на Европейския съюз след приемането на така наречен френско предложение. Главчев ще приказва по отношение на острата антибългарска акция и изявления на огромна част от политическия хайлайф в Република Северна Македония, неведнъж оказван съгласуван дипломатически напън по отношение на България, който цели да вкара Република Северна Македония в Европейския съюз, заобикаляйки разпоредбите и принуждавайки България да отстъпи от към този момент контрактуваните условия, както и към този момент подхванатите и планувани дейности за отбрана на българските национални ползи по тези въпроси.

Предстои и чуване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова и ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Йордан Вълчев по отношение на напредъка на строителството на автомагистрала „ Хемус “ и напредъка в процедурите по пускане строителството на автомагистрала „ Черно море “. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР