Парламентът ще избере нов премиер на 1 май. Арменското външно

...
Парламентът ще избере нов премиер на 1 май. Арменското външно
Коментари Харесай

​Протестите на опозицията в Армения продължават

Парламентът ще избере нов министър председател на 1 май. Арменското външно министерство разгласи, че непознати страни не са се намесвали във вътрешните работи на страната, по време на антиправителствените митинги. Москва се надява на разговор сред държавното управление и опозицията в някогашната руска република.

 © Българска телеграфна агенция
В утринните антиправителствени митинги в Ереван се включиха най-вече младежи, множеството студенти. Исканията не са се трансформирали.
Вахе Артениян, студент в Ереван: Постигнахме това, което искахме - министър председателят беше заменен. Сега желаеме нашият претендент да стане министър председател и да се проведат избори.
Протестиращите желаят водачът на опозицията Нигол Пашинян или претендентът от народа, както го назовават, да заеме премиерския пост. На първи май ще има съвещание на Народното събрание, на което се чака депутатите да посочат новия началник на държавното управление.

В момента той е краткотраен. Пашинян води договаряния, с цел да завоюва поддръжка. Медиите оповестиха за две значими визити на арменски политици в Москва - на вицепремиера и на външния министър.

Първият посланик на Русия Сергей Лавров заяви, че е бил обсъждан нагорнокарабахския спор. Лидерът на арменската съпротива е бил убеден, че Кремъл няма да се намеси в събитията в Ереван. Русия има две военни бази в някогашната руска република.

Владимир Путин е приказвал по телефона с арменския си сътрудник Армен Саркисян. Двамата са декларирали, че рецесията би трябвало да се реши с разговор. Протестите срещу някогашния президент Серж Саркисян започнаха на 17 април, откакто той беше определен за министър председател, а по-късно подаде оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР