Парламентът ще гласува в сряда предложението, внесено миналата седмица от

...
Парламентът ще гласува в сряда предложението, внесено миналата седмица от
Коментари Харесай

Washington Post: 7 млн. души в България - в риск от спирала на политически сътресения

Парламентът ще гласоподава в сряда предлагането, импортирано предходната седмица от дясноцентристката опозиционна партия ГЕРБ. Мотивите - ръководството на държавното управление на Петков в региона на финансите и стопанската система на фона на растящата в страната инфлация. Ако предлагането бъде признато, както се чака, това ще хвърли 7-милионно население на страна в НАТО и Европейски Съюз назад в спиралата от политически разтърсвания.

През 2021 година се организираха три обособени парламентарни избора, до момента в който България се люлееше от една политическа рецесия в друга.

Политическата неустойчивост може също да ускори исторически мощното съветско въздействие в черноморската страна, която е очевидец на скок в проруската и антизападната агитация.

Коалицията на Петков управлява единствено 109 от 240-те места в Народното събрание, откакто неговият съдружен сътрудник " ИТН " напусна редиците на ръководещото болшинство поради сходни недоволства във фискалната политика и връзките на България със прилежаща Северна Македония.

Инфлацията в България – най-бедната страна в Европейски Съюз – доближи 15,6% през май, което е най-високото нарастване на потребителските цени на годишна база от 2008 година

Петима от Има Такъв Народ минаха в тима на Петков, само че държавното управление се нуждае от още 6 гласа, с цел да оцелее при гласуването довечера.

Около хиляда проправителствени протестиращи се събраха край постройката на Народното събрание в столицата София късно във вторник, с цел да изразят поддръжката си за администрацията на Петков със викания " ще успеем дружно “.

Петков, 42-годишен предприемач с обучение в " Харвард " бе определен през декември. Той се обърна към протестиращите и съобщи, че няма значение какъв ще е изходът от вота на съмнение, тъй като " никой не може да го спре и България рано или късно ще бъде там, където би трябвало да бъде - просперираща европейска страна, с работещи институции, работеща правосъдна система, положително обучение и опазване на здравето ".

Няколкостотин антиправителствени протестиращи също се събраха във вторник вечерта покрай Народното събрание.

Петков прикани депутатите във вторник да имат поради " ползите на хората ", когато гласоподават.

Руслан Стефанов, програмен шеф в Центъра за проучване на демокрацията разказа вотът на съмнение като резултат от " вътрешни разправии за разпределението на бюджетните средства “.

" Това не е добър миг за България да няма парламент “, сподели той пред " Асошиейтед прес ".

България твърдо поддържа глобите на Запада против Москва, откогато нахлу в Украйна на 24 февруари. В края на април Русия прекъсна доставките на газ за страната, откакто публични лица отхвърлиха да заплащат за синьо гориво в рубли. Но актуалната рецесия съгласно Стефанов, изключително в случай че тя е продължителна, би благоприятствала „ силите, които ще бъдат доста по-близо до Русия, които ще завоюват по-голяма част от баницата “, евентуално създавайки проблеми със западните сътрудници на България.

ГЕРБ, опозиционната партия, която провокира вота в сряда, се оглавява от Бойко Борисов - някогашният министър председател на страната, който управляваше България близо десетилетие до 2021 година През март Борисов, който беше изправен пред големи антиправителствени митинги през 2020 година, беше арестуван при акция против корупцията, дружно с други членове на партията му, след следствие на европейската прокуратура. Той беше освободен ден по-късно, без да му бъдат повдигнати обвинявания.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР