Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за

...
Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за МВР

Парламентът ще гласоподава на първо четене промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Това планува третата точка от дневния ред на депутатите за днешното пленарно съвещание.

Основна цел на законопроекта е прецизиране на текстове и премахване на недостатъци в обособени разпореждания в ЗМВР, както и промени и допълнения в други закони, свързани с функционалната подготвеност на Министерството на вътрешните работи. С плана се уголемяват пълномощията на полицейските органи на Главна дирекция „ Гранична полиция “, които ще могат да реализират оперативно-издирвателна активност и следствие на закононарушения, свързани с функционалната им подготвеност на територията на цялата страна. Урежда се обезпечаване на дълготрайно и стабилно условие за професионалната подготовка на проверяващите служители на реда. Предложените промени в Закона за придвижване по пътищата са за въвеждане на европейското законодателство за регистрация на транспортни средства, както и промени в санкционните и други разпореждания, с които да се отстранят съществуващите недостатъци при правоприлагането от способените органи.

На първо четене ще бъдат гласувани и промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове и в Закона за администрацията. Очаква се народните представители да продължат с дебатите по измененията в Наказателния кодекс, импортирани от Министерския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР