Парламентът ще гласува като първа точка прекратяване пълномощията на народния

...
Парламентът ще гласува като първа точка прекратяване пълномощията на народния
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува оставката на депутата Николай Нанков

Парламентът ще гласоподава като първа точка преустановяване пълномощията на народния представител Николай Нанков. Това планува проектопрограмата на депутатите за тази седмица.

Мотивите за подадената от Нанков оставката не са ясни. Той се върна в Народното събрание като народен представител от ГЕРБ, откакто подаде оставка като министър на районното развиване поради злополуката край Своге на 25 август, която лиши живота на 20 души. За районен министър на мястото на Нанков предишния месец бе определена Петя Аврамова, която пък преди този момент беше народен представител.

Освен оставката, се чака народните представители да гласоподават на второ четене промени в Закона за отбрана на класифицираната информация, в Търговския закон и в Закона за държавната благосъстоятелност. В проектопрограмата са още първо четене на промени в Закона за авторското право и сродните му права, както и ратификация на интернационалните документи.

За четвъртък е планувано първо четене на промени в Закона за вероизповеданията, както и второ четене на промени в Закона за протекция и развиване на културата и в Закона за културното завещание. Парламентарният надзор по традиция ще е в петък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР