Парламентът се очаква да гласува номинацията на Данаил Кирилов за

...
Парламентът се очаква да гласува номинацията на Данаил Кирилов за
Коментари Харесай

Парламентът се очаква да гласува номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието

Парламентът се чака да гласоподава номинацията на Данаил Кирилов за министър на правораздаването.

Данаил Кирилов ще бъде новият правосъден министър, откакто министър председателят Борисов го предложи за този пост и му сложи за задача общинските съветници да бъдат включени в антикорупционния закон и да заявяват спор на ползи.

Кирилов ще заеме мястото на Цецка Цачева, която подаде оставка след скандал с новите жилища на властта. Още не е известно кой ще заеме мястото на Данаил Кирилов като ръководител на правната комисия в Народно събрание.

За избор на нов министър е належащо нормално болшинство - множеството от половината присъстващи в зала. ГЕРБ, " Обединените патриоти " и " Воля " имат общо 134 депутати. Дори и да не са всички в залата, гласовете са изцяло задоволителни, с цел да бъде определен Данаил Кирилов.

Движение за права и свободи до момента гласоподават срещу назначенията в кабинета, а Българска социалистическа партия заявиха, че няма да се върнат в пленарната зала, а номинацията на Кирилов дефинираха като " явен знак, че държавното управление няма нито концепция, нито предпочитание да преодолее проблемите пред българската правосъдна система ".

Парламентът ще гласоподава и на второ четене измененията в Закона за банковата неплатежоспособност, импортиран от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Обединените патриоти. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР