Парламентът с голямо мнозинство избра Диана Ковачева за национален омбудсман.

...
Парламентът с голямо мнозинство избра Диана Ковачева за национален омбудсман.
Коментари Харесай

Диана Ковачева получи пълен мандат за омбудсман, обеща да е първа надежда на гражданите

Парламентът с огромно болшинство избра Диана Ковачева за народен омбудсман. Кандидатурата й бе издигната от ПГ на ГЕРБ. Мандатът й е пет години.

" За " бяха 173 депутати, без срещу, трима гласоподаваха " въздържал се ".

При представянето на номинацията ръководителят на комисията по вероизповеданията Красимир Велчев посочи, че Ковачева има дълготраен опит в областта на отбрана правата на индивида, тя беше и заместник-омбусман. За последните девет месеца, когато е омбудсман, е посочила, че пази правата на българските жители, има нужните професионални качества.

Традиционно и тази година най-трудна е борбата на хората с монополите, огромен е делът на жителите, които се оплакват, че мъчно погасяват отговорностите си към частни правосъдни реализатори, колекторски компании, регистрира Велчев.

Ковачева пое уговорката да поддържа престижа на институцията както на национално, по този начин и на интернационално равнище, акцентира ръководителят на комисията по вероизповеданията. Той добави, че тя има поддръжката и на доста неправителствени организации.

Васил Антонов от левицата заявява заем на доверие от Българска социалистическа партия и поддръжка за избора. Препоръча да се обърне внимание на опциите за законодателни начинания, които социалистите биха подкрепили, за съкращаване на дългия път за подаване на сигнали и документи.

След избора новоизбраният народен бранител благодари за поддръжката и доверието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР